Политика за поверителност

Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни

 

Информация относно дружеството, което обработва данните Ви:


Наименование: „ПАНДЕА 2022“ ЕООД


ЕИК/БУЛСТАТ: 207067555


Седалище и адрес на управление: гр. Смолян, ул."Спартак" 45


Адрес за кореспонденция: гр. Смолян, ул."Спартак" 45


Телефон: +359 896 965 335


E-mail: pandeabeauty@gmail.com


Уебсайт: www.pandeabeauty.com


Информация относно компетентния надзорен орган защита на личните данни


Наименование: Комисия за защита на личните данни


Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2


Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2


Телефон: 02 915 3 518


Интернет страница: www.cpdp.bg


„ПАНДЕА 2022“ ЕООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни. Настоящата информация има цел да ви информира за всички аспекти на обработката личните ви данни от Дружеството и правата, които имате във връзка с тази обработка.


Основание за събиране, обработване и съхраняване на вашите лични данни


Чл. 1.Администраторът събира и обработва Вашите лични данни във връзка с използването на електронния магазин Pandeabeauty и сключване на договори с дружеството на основание чл. 6, ал. 1, Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR), и по-конкретно въз основа на следното основание:


Изрично получено съгласие от Вас като клиент;

Изпълнение на задълженията на Администратора по договор с Вас;

Спазване на законово задължение, което се прилага спрямо Администратора;

За целите на легитимните интереси на Администратора или на трета страна;

 

Цели и принципи при събирането, обработването и съхраняването на вашите лични данни


Чл. 2. (1)Ние събираме и обработваме личните данни, които Вие ни предоставяте във връзка с използването на електронния магазин и сключване на договор с дружеството, включително за следните цели:


създаване на профил и предоставяне на пълна функционалност при използването на онлайн магазина;

сключване и изпълнение на договор от разстояние;

индивидуализация на страна по договора;

счетоводни цели;

статистически цели;

защита на информационната сигурност;

обезпечаване на изпълнението на договора за предоставяне на съответната услуга.

изпращане на информационен бюлетин при изразено от Вас желание;

(2) Ние спазваме следните принципи при обработката на Вашите лични данни:


законосъобразност, добросъвестност и прозрачност;

ограничение на целите на обработване;

съотносимост с целите на обработката и свеждане до минимум на събираните данни;

точност и актуалност на данните;

ограничение на съхранението с оглед постигане на целите;

цялостност и поверителност на обработването и гарантиране на подходящо ниво на сигурност на личните данни.

(3) При обработването и съхранението на личните данни, Администраторът може да обработва и съхранява личните данни с цел защита следните си легитимни интереси:


изпълнение на задълженията си към Национална агенция по приходите, Министерство на вътрешните работи и други държавни и общински органи.


Какви видове лични данни събира, обработва и съхранява нашето дружество


Чл. 3. (1) Дружеството извършва следните операции с предоставените от Вас лични данни за следните цели:


Регистрация на потребител в електронния магазин и изпълнение на договор за покупко-продажба от разстояние – целта на тази операция е създаване на профил за използване на електронния магазин за закупуване на стоки и предоставяне на данни за контакт за извършване на доставка на закупени стоки. Регистрацията и създаването на профил за използване на онлайн магазина не е задължителна стъпка от предоставянето на услугата и тя е достъпна в значителна степен и без създаването на профил.

Заключение от оценката на въздействие: Въз основа на извършената оценка на въздействието, операцията „Регистрация на потребител в електронния магазин и изпълнение на договор за покупко-продажба от разстояние“ е допустима за извършване и предоставя достатъчни гаранции за защита на правата и законните интереси на субектите на данните в съответствие с изискванията на GDPR.

Сключване и изпълнение на търговска сделка с клиент или партньор – целта на тази операция е сключване и изпълнение на договор с търговски партньор или клиент и неговото администриране. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни и обстоятелството, че част от тях се събират от публично достъпни източници, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.

Изпращане на информационен бюлетин (нюзлетър) – целта на тази операция е администриране на процеса по изпращане на бюлетини до клиентите, които са заявили, че желаят да получават. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.

Упражняване право на отказ или извършване на рекламация – целта на тази операция е администриране на процеса по упражняване на правото на отказ или рекламация от клиента. Предвид ограничения обхват на събираните лични данни, провеждането на оценка на въздействието не е необходимо извършването на оценка на въздействието на операцията.

(2) Администраторът обработва следните категории лични данни и информация за следните цели и на следните основания:


Ваши индивидуализиращи данни (имейл , адрес и др. )


Цел, за която се събират данните: 1) Осъществяване на връзка с потребителя и изпращане на информация към него, 2) за целите на регистрация на потребител в онлайн магазина, както и 3) за изпращане на информационен бюлетин.

Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR. Данните Ви за изпращане на информационен бюлетин се обработват на дадено от Вас изрично съгласие – чл. 6, ал. 1, б. (а) GDPR.

Данни за извършване на доставка(имейл , тел , адрес и др )


Цел, за която се събират данните: Изпълнение на задължения на администратора по договор за покупко-продажба и доставка на закупените стоки.

Основание за обработка на личните Ви данни – С приемането на общите условия и регистрация в електронния магазин или извършване на поръчка без регистрация, или при сключването на писмен договор, между Администратора и Вас се създава договорно отношение, на което основание обработваме Вашите лични данни – чл. 6, ал. 1, б. (б) GDPR.

Допълнителни данни, предоставяни от Вас – Ако желаете да допълните Вашия профил, можете да попълните в него данни за име, фамилия, телефонен номер.


Цел, за която се събират данните: Допълване на информация за потребителя в потребителския му акаунт.

Основания за обработка на данните: Вие сте предоставили изрично съгласие за обработване на личните му данни за една или повече конкретни цели – 6, ал. 1, б. (a) на GDPR в момента на регистрация в онлайн магазина. Предоставянето на тези данни, не е задължително за регистрация в онлайн магазина.

(3)Администраторът не събира и не обработва лични данни, които се отнасят за следното:


разкриват расов или етнически произход;

разкриват политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации;

генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация.

(4) Личните данни са събрани от Администратора от лицата, за които се отнасят.


(5) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.


Чл. 4. (1) Дружеството извършва следните операции с предоставените от Вас, като законни представители или пълномощници на юридически лица-търговски партньори, лични данни за следните цели:


Сключване и изпълнение на търговска сделка: За сключването и изпълнението на търговска сделка с търговско дружество, ние обработваме единствено трите имена на законния представител или упълномощеното от дружеството лице. Заключение от оценката на въздействие: Предвид неголемия обем на физически лица, чиито данни се обработват и предвид лимитирания обем лични данни, които се събират, провеждането на оценка на въздействието не е необходима за настоящата операция.

(2) Личните данни са събрани от Администратора от лицата, за които се отнасят и от Търговския регистър към Агенция по вписванията.


(3) Дружеството не извършва автоматизирано взимане на решения с данни.


Чл. 5. Администраторът може да използва т.нар. „бисквитки“ за целите на предоставяне на пълна функционалност на уебсайта, подобряване на потребителското преживяване, статистически цели, улеснен достъп и др., с което Вие се съгласявате чрез използването на нашия уебсайт. Вие можете по всяко време да контролирате и/или изтривате „бисквитките“ чрез настройките на използвания от Вас браузър. „Бисквитките“ не представляват лични данни и не се използват за идентифициране на посетителите и ползвателите на електронния магазин.


Срок на съхранение на личните ви данни


Чл. 6. (1) Администраторът съхранява Вашите лични данни за срок не по-дълъг от съществуването на профила Ви в онлайн магазин. След заличаване на профила ви, Администраторът полага необходимите грижи да изтрие и унищожи всички Ваши данни, без ненужно забавяне или да ги анонимизира (т.е. да ги приведе във вид, който не разкрива вашата личност).


(2) Администраторът обработва Вашите лични данни, които сте предоставили при извършване на поръчка без регистрация в електронния магазин, до приключване на поръчката, освен ако сте дали своето изрично съгласие при извършване на поръчката данните Ви да се обработват за целите на подобряване на услугата, предоставяне на препоръчано съдържание за Вас, индивидуални условия, промоции, както и за статистически цели.


(3) Администраторът съхранява Вашите лични данни, предоставени във връзка с направени онлайн поръчки за срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на Администратора при съдебни или административни спорове с потребители на онлайн магазина.


(4) Администраторът Ви уведомява, в случай, че срокът за съхранение на данните е необходим да бъде удължен с оглед изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Администратора или друго.


(5) Администраторът съхранява личните данни, които е необходимо да пази по силата на приложимото законодателство за съответния предвиден срок, който може да надхвърля срока на съществуване на Вашия профил в електронния магазин или до приключване на поръчката.


Чл. 7. Администраторът съхранява личните данни на законните представители на търговските си партньори за срока на изпълнение на договора, за спазване на легитимните интереси и законови задължения на Администратора, като този срок може да надхвърля срока на сключения договор.


Предаване на Вашите лични данни за обработване


Чл. 8. (1) Администраторът може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване, с които сте се съгласили, при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679 (GDPR).


(2) Администраторът Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.


Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни


Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни


Чл. 9. (1) Ако не желаете предоставените от Вас лични данни да се обработват за маркетингови цели и получаване на бюлетин, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка, като попълните формата за оттегляне на съгласие в Приложение № 1 или чрез искане в свободен текст, и ни го изпратите по имейл.


(2) След като получим Вашето искане, ще Ви изпратим на имейла, който сте посочили за получаване на бюлетини и рекламни съобщения, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като получател на бюлетини и субект на личните данни, за които е заявено оттегляне на съгласието.


(3) Оттеглянето на съгласието не се отразява на законосъобразността на обработването на лични данни, което Администраторът е извършвал до този момент.


Право на достъп


Чл. 10. (1) Вие имате право да изискате и получите от Администратора потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас, като изпратите искане в свободен текст по имейл.


(2) Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с вас, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.


(3) След като получим Вашето искане, ще Ви изпратим на имейла, който сте използвали за регистрация или извършване на поръчки в електронния магазин, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като субект на личните данни, до които е заявен достъп.


(4) След извършване на верификацията, съгласно ал. 3, Администраторът Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна или друга подходяща форма.


(5) Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но Администраторът си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.


Право на коригиране или попълване


Чл. 11. (1) Вие можете по всяко време да коригирате или да попълните неточните или непълни лични данни, свързани с Вас, през опцията „Редакция на профила“.


(2) Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до Администратора по имейл, като използвате формата в Приложение № 4 или чрез искане в свободен текст.


Право на изтриване („да бъдеш забравен“)


Чл. 12. (1) Вие имате правото да поискате от Администратора изтриване на част или всички свързани с Вас лични данни, а Администраторът има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:


личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин;

Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването;

Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество;

личните данни са били обработвани незаконосъобразно;

личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо Администратора;

личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество.

(2) Администраторът не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:


за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация;

за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени;

по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве;

за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели;

за установяването, упражняването или защитата на правни претенции.

(3) За да упражните правото си за бъдете забравен, е необходимо да изпратите по имейл искане за изтриване на личните Ви данни, които Администраторът обработва, като попълните формата в Приложение № 2 или чрез искане в свободен текст, след което Администраторът ще изпрати на имейла, който сте използвали за регистрация или извършване на поръчки в електронния магазин, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като потребител на магазина и субект на личните данни, за които е отправено искане за изтриване.


(4) След като удостоверим идентичност на лицето, отправило искането и лицето, за което се отнасят данните в съответствие с изпратените Ви инструкции, ние ще изтрием всички данни, които обработваме за Вас, в съответствие с ал. 3.


(5) Ако има направена от Вас поръчка, която е в процес на обработване, най-ранният момент, в който можете да поискате да бъдете „забравен“, е при успешното завършване на поръчката.


Право на ограничаване


Чл. 13. Вие имате право да изискате от Администратора да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, като ни изпратите искане в свободен текст по имейл, когато:


оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на Администратора да провери точността на личните данни;

обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено;

Администраторът не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции;

Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на Администратора имат преимущество пред Вашите интереси.

(2) След като получим Вашето искане, ще Ви изпратим на имейла, който сте използвали за регистрация или извършване на поръчки в електронния магазин, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като потребител на магазина и субект на личните данни, за които е отправено искане за ограничаване на обработването.


(3) След извършване на верификацията съгласно ал. 2, Дружеството ще преустанови обработката на Вашите данни, но няма да премахне публикациите, които сте направили в онлайн магазина, ако има такива.


Право на преносимост


Чл. 14. (1) Ако сте дали съгласие за обработване на Вашите лични данни или обработването е необходимо за изпълнението на договора с Администратора, или ако данните Ви се обработват по автоматизиран начин, Вие можете:


да поискате от Администратора да Ви предостави Вашите лични данни в четим формат и да ги прехвърлите към друг Администратор;

да поискате от Администратора пряко да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

(2) Вие можете да упражните правото на преносимост като ни изпратите по имейл попълнена формата съгласно Приложение № 3 или искане в свободен текст, след което Администраторът ще изпрати на имейла, който сте използвали за регистрация или извършване на поръчки в електронния магазин, писмо с подробни инструкции за верификацията Ви като потребител на магазина и субект на личните данни, за които е отправено искане за преносимост.


(3) След извършване на верификацията съгласно ал. 2, Дружеството изпрати на посочения от Вас имейл данните, които обработва за Вас, във формат XML.


Право на получаване на информация


Чл. 15. Вие можете да поискате от Администратора да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. Администраторът може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.


Право на възражение


Чл. 16. Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от Администратора, които се отнасят до него, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

 

Вашите права при нарушение на сигурността на личните ви данни


Чл. 17. (1) Ако Администраторът установи нарушение на сигурността на личните Ви данни, което може да породи висок риск за Вашите права и свободи, той Ви уведомява без ненужно забавяне за нарушението, както и за мерките, които са предприети или предстои да бъдат предприети.


(2) Администраторът не е длъжен да Ви уведомява, ако:


е предприел подходящи технически и организационни мерки за защита по отношение на данните, засегнати от нарушението на сигурността;

е взел впоследствие мерки, които гарантират, че нарушението няма да доведе до висок риск за правата Ви;

уведомяването би изисквало непропорционални усилия.

 

Чл. 19. Администраторът не извършва трансфер на Вашите данни към трети държави.


Чл. 20. В случай на нарушаване на правата Ви съгласно горепосоченото или приложимото законодателство за защита на личните данни, имате право да подадете жалба до Комисията за защита на личните данни, както следва:


Наименование: Комисия за защита на личните данни.


Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2


Адрес за кореспонденция: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2


Телефон: 02 915 3 518


Интернет страница: www.cpdp.bg


Чл. 21. Можете да упражните всичките си права относно защита на Вашите лични данни чрез формите, приложени към настоящата информация. Разбира се, тези форми не са задължителни и можете да отправите исканията си във всякаква форма, която съдържа изявление за това и ви идентифицира като притежател на данните.


Чл. 22. Ако съгласието се отнася за трансфер, Администраторът описва възможните рискове за трансфера на данните към трети държави при липсата на решение за адекватна защита и подходящи средства за защита.


 

Приложение № 1

 

Приложение № 2

 

Приложение № 3

 

Приложение № 4

 

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active

 

 

Information about the company that processes your data:

 

Name: "PANDEA 2022" EOOD

UIC/BULSTAT: 207067555

Office and management address: Smolyan, 45 "Spartak" St

Address for correspondence: Smolyan, 45 "Spartak" St

Phone: +359 896 965 335

Email: pandeabeauty@gmail.com

Website: www.pandeabeauty.com

 

Information about the competent supervisory authority for the protection of personal data

 

Name: Personal Data Protection Commission

office and management address: Sofia 1592, "Prof. Tsvetan Lazarov" No. 2

Address for correspondence: Sofia 1592, "Prof. Tsvetan Lazarov" No. 2

Phone: 02 915 3 518

Website: www.cpdp.bg

 

"PANDEA 2022" EOOD carries out its activities in accordance with the Personal Data Protection Act and Regulation (EU) 2016/679 of the European Parliament and of the Council of April 27, 2016 on the protection of natural persons in connection with the processing of personal data and on the free movement of such data. This information is intended to inform you about all aspects of the processing of your personal data by the Company and the rights you have in relation to this processing.

Basis for collecting, processing and storing your personal data:

Art. 1. The administrator collects and processes your personal data in connection with the use of the Pandea beauty electronic store and the conclusion of contracts with the company on the basis of Art. 6, para. 1, Regulation (EU) 2016/679 (GDPR), and more specifically on the following grounds:

Express consent received from you as a customer;
Fulfillment of the Administrator's obligations under a contract with you;
Compliance with a legal obligation that applies to the Administrator;
For the purposes of the legitimate interests of the Administrator or a third party;

Purposes and principles in the collection, processing and storage of your personal data

Art. 2. (1) We collect and process the personal data that you provide us in connection with the use of the electronic store and the conclusion of a contract with the company, including for the following purposes:

creating a profile and providing full functionality when using the online store;
conclusion and performance of a contract at a distance;
individualization of a party to the contract;
accounting purposes;
statistical purposes;
protection of information security;
ensuring the performance of the contract for the provision of the relevant service.
sending a newsletter if you wish;


(2) We observe the following principles when processing your personal data:

legality, good faith and transparency;
limitation of processing purposes;
relevance to the purposes of the processing and minimization of the data collected;
accuracy and timeliness of data;
limitation of storage in order to achieve the objectives;
integrity and confidentiality of processing and ensuring an appropriate level of personal data security.


(3) When processing and storing personal data, the Administrator may process and store personal data in order to protect the following legitimate interests:

fulfillment of obligations to the National Revenue Agency, the Ministry of Interior and other state and municipal entities.

What types of personal data does our company collect, process and store

Art. 3. (1) The company performs the following operations with the personal data provided by you for the following purposes:

Registration of a user in the e-store and execution of a remote purchase and sale contract - the purpose of this operation is to create a profile for using the e-store to purchase goods and provide contact details for delivery of purchased goods. Registering and creating an account to use the online store is not a mandatory step of providing the service and it is available to a large extent without creating an account.
Conclusion of the impact assessment: Based on the impact assessment carried out, the operation "Registration of a user in the e-shop and execution of a contract of purchase and sale at a distance" is permissible to carry out and provides sufficient guarantees to protect the rights and legitimate interests of the subjects of the data in accordance with the requirements of the GDPR.
Conclusion and execution of a commercial transaction with a customer or partner - the purpose of this operation is the conclusion and execution of a contract with a commercial partner or customer and its administration. Given the limited scope of the collected personal data and the fact that some of them are collected from publicly available sources, conducting an impact assessment is not necessary to conduct an impact assessment of the operation.
Sending a newsletter (newsletter) - the purpose of this operation is to administer the process of sending newsletters to customers who have indicated that they wish to receive them. Given the limited scope of personal data collected, the evaluation ofimpact it is not necessary to carry out an impact assessment of the operation.
Exercising the right of refusal or making a complaint - the purpose of this operation is to administer the process of exercising the right of refusal or complaint by the customer. Given the limited scope of personal data collected, conducting an impact assessment is not necessary to conduct an impact assessment of the operation.
(2) The administrator processes the following categories of personal data and information for the following purposes and on the following grounds:

Your individualizing data (email, address, etc.)

Purpose for which the data is collected: 1) Making contact with the user and sending information to him, 2) for the purposes of user registration in the online store, as well as 3) for sending an information letter.
Basis for processing your personal data - With the acceptance of the general conditions and registration in the electronic store or placing an order without registration, or upon concluding a written contract, a contractual relationship is created between the Administrator and you, on the basis of which we process your personal data - art. . 6, para. 1, b. (b) GDPR. Your data for sending a newsletter is processed based on your express consent - Art. 6, para. 1, b. (a) GDPR.
Delivery data (email, phone, address, etc.)

Purpose for which the data is collected: Fulfillment of the administrator's obligations under the sales contract and delivery of the purchased goods.
Basis for processing your personal data - With the acceptance of the general conditions and registration in the electronic store or placing an order without registration, or upon concluding a written contract, a contractual relationship is created between the Administrator and you, on the basis of which we process your personal data - art. . 6, para. 1, b. (b) GDPR.


Additional data provided by you - If you wish to complete your profile, you can fill in your name, surname, phone number.

Save settings
Cookies settings